По повод 19-ти октомври -Денят на българския лекар, за поредна

...
По повод 19-ти октомври -Денят на българския лекар, за поредна
Коментари Харесай

Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров е избран за Лекар на годината 2023 в Плевен

По мотив 19-ти октомври -Денят на българския доктор, за поредна година Районналекарска колегия/РЛК/ -Плевен, ще връчи годишните си награди.

По време на церемонията ще бъде присъден и призът„ Лекар на годината “ - 2023 година за Плевен.

Това осведоми доктор Кирил Недялков, ръководител на Районната лекарска гилдия. Той разясни, че събитието ще се организира на 5-ти ноември - неделя, от 19:00 ч., в ресторант Централ в Плевен.

На церемониятаще бъдат наградени лекари, които са отличени в няколко категории.

За „ Лекар на годината “ на РЛК -Плевен за 2023 година, единомислещо е определен проф. доктор Добромир Димитров, ректор на МУ-Плевен и началник на Клиника по онкологична хирургия при УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ в Плевен.

В категорията „ Принос за развиване и одобряване на съсловната организация “ премията отива при доктор Венцислав Грозев. Той е бил дълготраен ръководител на РЛК-Плевен, както и ръководител на БЛС. В момента е хирург в Клиника по гнойно септична хирургия и е в борда на шефовете на университетската болница, както и ръководител на БЧК в Плевен.

Доц. доктор Явор Иванов, шеф на Клиника по пневмология и фтизиатрия при УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “, е номинира и награден в категорията „ Дългогодишен принос в региона на медицината и принос за развиването на компетентност “. Доц. доктор Иванов е награден в същата категория и на национално равнище по време на гала, която се е състояла в столицата на 19 октомври, във връзка Деня на българския доктор, разясни доктор Недялков.

В категория „ Принос за развиване и използване на новаторска медицина “, е награден доктор Бойко Кузманов, шеф на поделение по Инвазивна кардиология към Клиника по кардиология при УМБАЛ-Плевен.

Д-р Гена Стойкова е наградена в категорията „ Ти си нашето бъдеще “. Призът отива при нея, защото тя е млад доктор, специализиращ педиатрия в Клиника по детски заболявания на УМБАЛ-Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР