По повод 14 ноември - Световния ден за борба с

...
По повод 14 ноември - Световния ден за борба с
Коментари Харесай

Деца, младежи и известни българи заснеха трогващ клип със силни послания

 По мотив 14 ноември - Световния ден за битка с диабета, асоциация " Докосни дъгата " осъществя специфичен клип с присъединяване на деца и младежи с диабет от цялата страна, които за първи път застават с лицата си и приказват самоуверено за света, в който живеят. В докосващото сърцата видео, изпълнено с доста откровеност, със свои послания се включват и редица съумели български спортисти и известни персони, с концепцията да насърчат младежите с диабет и да покажат на обществеността, че те не са разнообразни и могат да водят пълностоен живот.

" Неведнъж съм казвала, че диабетът не е болест, а положение. Гордея се с децата и младежите на " Докосни дъгата ", тъй като дружно извървяхме дълъг път и постигнахме доста. Общата ни поддръжка, уважението, другарството и силата, които показахме през последните години, ни доведоха до този миг и реализацията на това видео - да имат куража да излязат и със мощен глас да кажат на обществото: " Да, аз имам диабет, само че не се срамя от това и не се опасявам. Просто желая да бъда признат. " Смятаме, че това държание е най-силното оръжие против диабета ", споделя ръководителят на Асоциация " Докосни дъгата “ доктор Денислава Ангелова, която работи с деца с диабет от 11 години и по чиято концепция е основан видеоклипът.

" Децата, родени с диабет, се нуждаят от схващане, имат потребност да знаят, че не са разнообразни. Те не би трябвало да бъдат гледани под лупа. Просто би трябвало да им подадем ръка, да ги прегърнем и да ги насърчим. С този видеоклип желаеме да им покажем какъв брой значимо е в никакъв случай да не не помнят, че няма да видят дъга, в случай че гледат в земята. ", добавя тя.

Част от известните персони, които застават зад идеята и вземат участие във видеото, са измежду лицата на " Докосни дъгата " и поддържат доста от самодейностите и акциите, проведени от асоциацията през последните години - детски диабетни лагери, действия против експанзията и насилието в учебните заведения, " Мисия спорт на обичаните герои ", " Младите хора - бъдещето на България - това сме ние " и доста други.

В ролята на посланици на самодейността " Бъди другар с диабета ", с изключение на децата на асоциация " Докосни дъгата ", са футболистите Светослав Дяков, Станислав Манолев и Пламен Илиев, втората тенис ракета на България Димитър Кузманов, вярата ни в олимпийското карате Ивет Горанова, " златното " момиче Ренета Камберова, капитанът на баскетболния Левски Лукойл Асен Великов, вдъхновяващия първенец по тенис на маса за хора с увреждания Денислав Коджабашев, боксьорката с огромно сърце Станимира Петрова, международния първенец Детелин Далаклиев, чаровната усмивка на българската битка Елица Янкова, музикалните звезди Емилия Валенти, Яна Каменова и 100 кила, както и известният тв водещ Александър Кадиев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР