По повод 14 февруари - Ден на Ивайловград и в

...
По повод 14 февруари - Ден на Ивайловград и в
Коментари Харесай

Община Ивайловград организира Национален конкурс за поезия Ивайло Балабанов

По мотив 14 февруари - Ден на Ивайловград и в чест на родения в село Хухла – български публицист и стихотворец – Ивайло Балабанов, Община Ивайловград взаимно с НЧ „ Пробуда 1914 “ Ивайловград, с поддръжката на Национален фонд „ Култура “ при Министерство на културата,м афишира началото на Национален книжовен конкурс за лирика „ Ивайло Балабанов “

В Националния конкурс за лирика „ Ивайло Балабанов ”, присъединяване могат да вземат създатели, изявяващи се в региона на поезията. Основните цели са да бъдат откроени креативните достижения в региона на поезията, стимулиране създателите за основаване на високохудожествени, осмислени и метафизичен произведения, утвърждаващи нравствени и естетически полезности, в духа и концепциите на писателя Ивайло Балабанов и одобряване престижа на град Ивайловград, като деен културен център.

За присъединяване в състезанието е належащо, в период до 24 май 2022 година, да бъдат показани:

1. Авторски поетични произведения – 3 бр. /разпечатани в 5 екземпляра – съдържащи трите имена на участника, адрес и телефон за връзка;

2. Попълнен формуляр за присъединяване /приложение 1/ ;

3. Декларация за присъединяване в НКП „ Ивайло Балабанов ” /приложение 2/

4. Кратка анотация за творчеството на кандидата;

Пълен комплект от документи, участниците изпращат предложено на адрес: Община Ивайловград, ул. „ България “ № 49, П.К. 6570, за присъединяване в НКП „ Ивайло Балабанов ”.

Обявяването и награждаването на спечелилите в състезанието ще се извърши на тържествена гала на 28 август 2022г., в чест на рождението на поета Ивайло Балабанов.

Допълнителна информация може да намерите на интернет страницата на Община Ивайловград.

Още от ХАСКОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР