По повод 120 години от основаването на най-стария български планински

...
По повод 120 години от основаването на най-стария български планински
Коментари Харесай

Курортът Боровец ще бъде с нов център, жури избира между 40 архитектурни проекта



По мотив 120 години от основаването на най-стария български планински курорт Боровец, Община Самоков дружно с Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите в България и Съюза на урбанистите оповестиха Международен архитектурен конкурс за територията „ Златния триъгълник “ в курорта.  Територията е ситуирана в най-оживената и атрактивна част на курорта в непосредствена непосредственост до финала на ски пистите и началните станции на кабинковия и седалковия въжен превоз.

В изявление за предаването  „ Хоризонт до обед “ основният проектант на Община Самоков арх. Надежда Клинчева изясни, че спечелилите ще бъдат оповестени на 28 януари на специфична конференция:

През ноември предходната година, Община Самоков разгласи социална поръчка за осъществяване на архитектурно-градоустройствен конкурс за нов център на Боровец. С това тя даде неоспорим знак, че има воля да промени и да даде една нова визия на сърцето на Боровец, което ще развие курорта като новаторски, резистентен и прелъстителен европейски водач за целогодишен фамилен и планински туризъм и спорт. /…/ Абсолютно нужна е смяна на това пространство с уместно завършени здания и най-много със модерни функционалности. /…/ Получените планове са 40 от 17 страни, като 25 са на задгранични участници от всички точки на света.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР