По повод 12 октомври - Ден на българската община и

...
По повод 12 октомври - Ден на българската община и
Коментари Харесай

Стартира Национален младежки конкурс на тема Аз за моята Община: един проблем - едно решение

По мотив 12 октомври - Ден на българската община и локалното самоуправление, Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/ разгласи конкурс за младежи на възраст до 29 година /включително/ за продуктивна концепция, обвързвана с разрешаването на съответен проблем в общината.

Ако сте възпитаник, студент или работите и сте на възраст до 29 години, ето по какъв начин можете да участвате:

- Опишете един проблем във Вашата община или обитаемо място, чието решение визира повече хора и имате добра концепция за неговото решение.

- Изложете своята концепция за решение на казуса /текст, видео, презентация или др./.

- Какви съидейници бихте привлекли, с какви компликации допускате, че можете да се сблъскате, какви средства ще са Ви нужни за сполучлив резултат.

- Не пропускайте: за какво е значимо решаването на определения от Вас проблем.

Напишете своите имена, адрес и телефон за връзка. Изпратете своята идея до 30 юли 2023 година в електронен формат на e-mail:[email protected]

Жури ще прегледа всички получени оферти и, в случай че бъдете позволен до втория стадий на състезанието, ще имате опция да визиите обществено своя проблем и концепцията за неговото решение. Заедно с екип на НСОРБ ще имате опция да разработите реален проект за деяние.

В Деня на българската община ще бъдат връчени парични награди на най-хубавите оферти за решение на проблем от компетенциите на общината.

Най-добрите начинания ще бъдат показани пред новоизбраните кметове и ръководители на общински препоръки на встъпителния конгрес за общински мандат 2023 - 2027, проведен от НСОРБ на 11.12.2023 година
Повече детайлности може да прочетете
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР