По последни данни загиналите при нападението в петък вечерта в

...
По последни данни загиналите при нападението в петък вечерта в
Коментари Харесай

Руските служби: Мислим, че зад атаката в Красногорск стоят САЩ, Великобритания и Украйна

По последни данни починалите при нападението в петък вечерта в концертната зала " Крокус сити хол " в съветския град Красногорск в Московска област са минимум 139, напомнят Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според шефа на ФСС зад нападението по време на концерта на съветската група " Пикник " стоят Съединени американски щати, Англия и Украйна, осведоми съветската организация ТАСС. Украйна пък отхвърли обвиняванията на Русия в съучастничество в нападението, за което отговорност пое още в нощта на петък против събота джихадистката формация " Ислямска страна ".

" Мислим, че това е по този начин ", отговори шефът на ФСС на въпрос на публицист стоят ли Съединени американски щати, Англия и Украйна зад нападението в Красногорск.

След разширеното съвещание на основната прокуратура на Русия Бортников съобщи пред представители на медиите, че " за най-голямо страдание опасността от терориристични актове на територията на Русия остава ". Той напомни, че ФСС преди е предотвратявала терористични актове на украинското Главно разследващо ръководство (ГРУ) и на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) на територията на съветски области, граничещи с Украйна, както и на други места.

На журналистически въпрос следва ли да бъде приета украинската ССУ за " терористична организация " Бортников отговори: " Разбира се, че това би трябвало да се направи. Аз считам, че има съображение за това. Не единствено да се признае, само че и да се подхващат съответстващите решения. "

Началникът на ФСС добави, че управлението на специфичните служби на Украйна, включително шефът на украинското ГРУ Кирил Буданов, съставлява законна цел на Русия .

" Тези, които правят закононарушения против Русия и съветските жители, се явяват законна наша цел ", сподели Бортников. На неговата работа е известно, че " украинската страна е правила образование на бойци на територията на Близкия изток ", добави той.

Путин изрази вяра нападателите да бъдат заслужено осъдени  

Руският президент Владимир Путин разяснява, че се надява прокуратурата да направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че хората, които нападнаха концертна зала край Москва в петък, ще бъдат осъдени заслужено, съобщи Ройтерс.

На съвещание на съвета на основната прокуратура основният прокурор на Русия Игор Краснов дефинира нападението против " Крокус сити хол " като ново предизвикателство за цялата правоприлагаща система. На първо място става въпрос за отбраната на обекти с всеобщо престояване на хора, уточни Краснов. Той предложи да се актуализират предписанията за обезпечаване на сигурността на такива места. " Предвид очевидното повишаване на равнището на терористичните закани в страната като цяло, е належащо да се задължат органите на изпълнителната власт да актуализират паспортите си за сигурност посредством контрол. При оценката на уязвимостта е неприемливо официално да се установи спазването на условията за доставяне на такива обекти с охранителна техника и изискванията за лицензиране ", сподели съветският основен прокурор.

Краснов също по този начин прикани стратегическите предприятия да бъдат снабдени със отбрана против дронове , заяви ТАСС.

През последните месеци Украйна усили ударите с дронове против съветски стопански обекти, в това число петролни рафинерии, напомня Ройтерс.

На съвещание на съвета на Главната прокуратура президентът на Русия съобщи, че е належащо да се ускори работата на прокурорите за отбрана на правата на жителите.

" През тази година органите на прокуратурата би трябвало да засилят работата си в редица основни области ", уточни президентът. Той посочи, че " преди всичко става дума за отбрана на трудовите, обществените, жилищните и други права на жителите ".

Путин акцентира, че " всички въпроси, които дефинират качеството на живот, благосъстоянието на съветските фамилии и на всеки човек, би трябвало да бъдат приоритет ".

В излъчено по малкия екран изявление съветският президент също по този начин означи упованието си прокурорите да се борят по-ефективно против корупцията, съобщи Ройтерс.

Руските медии оповестиха по-рано, че заместник-ръководителката на съветската федерална митническа работа е бил арестувана в московския й офис като част от следствие за корупция.

Много от ранените при офанзивата в Москва, в това число деца, към момента са в тежко положение

Двадесет и двама от ранените при офанзивата против концертна зала в Русия към момента са приети в болница и са в тежко положение, като измежду тях са две деца, съобщи през днешния ден съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко, представен от Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР