По последни данни сивият сектор в икономиката на България е

...
По последни данни сивият сектор в икономиката на България е
Коментари Харесай

Сивият сектор в икономиката е 21.5%

По последни данни сивият бранш в стопанската система на България е 21.5%, следва при започване на декември да се разгласява новата му стойност, обогатена с показателя за неофициалната претовареност, сподели през днешния ден ръководителят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) на конгрес, отдаден на тематиката. Според изчисленията освен това състояние и 40% преразпределение на брутния вътрешен артикул през бюджета в държавната хазна влизат с 10 милиарда лв. на година по-малко доходи.

Изчисленията на АИКБ сочат, че приходите ще се покачат с 2.5 милиарда лева, в случай че делът на сивата стопанска система се понижи единствено с пет проценти пункта. Недекларираната претовареност е най-често срещаната сива процедура, а справедлива причина за това е, че в България има най-високия налог е налог труд, сподели Велев. Той добави, че този налог е 53.25%, като с цел да получи един служащ чисто 100 лв., предприятието би трябвало да заплати 153 лв. и 25 стотинки налози и осигуровки.

Според Велев с последните законодателни дейности се стига до обстановка да няма връзка сред осигурителния принос и пенсиите, като повече от половината от пенсионерите ще получават идентични пенсии без значение от осигуровките.

Работодателските организации са създали общо 51 ограничения, ориентирани към предварителна защита и битка с недекларираната претовареност, за всяка от които има съответно предложение, ориентирано към способените институции и организации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР