По последни данни, при пожара в болница за COVID-пациенти в

...
По последни данни, при пожара в болница за COVID-пациенти в
Коментари Харесай

Жертвите в Ирак вече са над 80

По последни данни, при пожара в болница за COVID-пациенти в Багдад са починали 82-ма души, а 110 са потърпевши, съобщи БНР.

Огънят е горящ нощес след детонация в мястото, където се складират кислородни бутилки, оповестява Франс прес. Пламъците бързо се популяризирали, а при пациентите в интензивно поделение са били на посещаване и десетки техни родственици. Болницата не е била оборудвана с противопожарна система. Причината за доста от жертвите е в това, че болните е трябвало да бъдат изведени от постройката и да бъдат откачени от апаратите за дишане.

Трагедията провокира яд и апели за оставки на премиера и здравния министър на Ирак. Предстои да бъде основана комисия за следствие на случая.

В сряда броят на инфектираните с COVID-19 в Ирак мина 1 милион души. По данни на здравното министерство на страната умрелите поради вируса са 15 217. Ведомството показва, че дневно в Ирак се вършат към 40 000 теста, в случай че популацията е 40 милиона души. Иракските лечебни заведения страдат от дефицит на медикаменти и болнични кревати след десетилетия на спор в страната и незадоволително вложения в здравната система. Пациентите, които могат да си го разрешат, избират да не се лекуват в болнична среда, а да употребяват кислородни бутилки у дома.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР