По последни данни Nintendo отказва да плаща за ремонта на

...
По последни данни Nintendo отказва да плаща за ремонта на
Коментари Харесай

Nintendo спря да плаща за гаранционните ремонти на конзолите си в Русия

По последни данни Nintendo отхвърля да заплаща за ремонта на конзолите си в Русия. Както оповестява „ Известия “ с позоваване на службата за техническа поддръжка на производителя, към момента се оферират гаранционни поправки, само че те се покриват от самите търговци. Освен това е допустимо скоро да се ремонтират конзоли против пари в компанията Achivka LLC, чийто създател е тясно обвързван с Nintendo.

Руски публицисти за открили, че конзолата към този момент не може да се ремонтира против възнаграждение, само че гаранционните поправки към момента са налични, макар за тях да заплаща различен. В началото на предходната година Nintendo спря да доставя артикули в страната и „ принизи електронния магазин до статус на поддръжка “. Известно е, че след това Nintendo of Europe реши да приключи активността на съветското поделение.

В същото време се оповестява, че някогашният основен изпълнителен шеф на Nintendo Русия, Яша Хадаи, е основал нова компания, Achivka Ltd

През април тази година той разгласи проектите си да достави игри и други артикули на Nintendo в Русия. В резултат на това японската компания трябваше да направи публично изказване за понижаване на активността си в страната до най-малко, с цел да „ приключи процеса на преустановяване на работата, както и да извърши законовите, договорните и административните си отговорности “.

Achivka Ltd декларира, че ще прегледа опцията за ремонт на конзоли в страната против възнаграждение, само че към момента не е взето решение. Според специалистите някои висококачествени сервизи към този момент могат да дават неофициални услуги в центровете за обслужване, в това число замяна на копчета, захранващи конектори, акумулатори или развалени екрани – в действителност конзолата градивно много наподобява на смарт телефон. Някои специалисти обаче предлагат на руснаците деликатно да изследват отзивите заради огромния брой измамници на пазара и да изчакате откриването на оторизирани сервизи, в случай че това е допустимо.

Експертите считат, че скоростта, с която Achivka е почнала да внася и изпраща нови конзоли на дистрибуторите, демонстрира, че компанията може и да отвори лични сервизи в близко бъдеще

Известно е, че за конзолите, импортирани посредством успореден импорт, търговците на дребно правят и единствено гаранционни поправки. Например, в случай че продавачът е от известния съветски магазин Ozon (но не и някой от търговците на дребно на неговия сайт), той ще носи отговорност за ремонтите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР