По последни данни на проекта Oryx, който води статистика на

...
По последни данни на проекта Oryx, който води статистика на
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Русия стана най-големият доставчик на оръжие за Украйна

По последни данни на плана Oryx, който води статистика на унищожена, развалена, изоставена и пленена техника, Украйна е " заловила ":

 

— 421 танка (320 от Запада)
— 445 бойни машини за пехотата (210 от Запада)
— 192 бойни бронирани машини (40 от Запада)
— 44 реактивни системи за залпов огън (70 от Запада)
— доста количество артилерийски снаряди руско произвеждане, които Украйна беше съвсем изчерпала.

 

Тези числа са приблизителни. Реалното количество оръжие от Русия може да е още по-голямо, отбелязва WSJ. Една част от техниката е подготвена за неотложно потребление, друга би трябвало да бъде ремонтирана преди да бъде върната на фронта, а трета е съществено развалена и се употребява за аварийни елементи.

 

Сега Украйна разполага с най-модерните съветски танкове Т-90 - 12 единици от модификацията T-90A. През септември Роб Лий, старши помощник в Института за външнополитически проучвания на Съединени американски щати, разгласява фотоси на Т-90М в своя Twitter с коментара: „ Изглежда, че украинските войски са завладели първия съветски танк Т-90М “. На 3 октомври командирът на 92-ра механизирана бригада от въоръжените сили на Украйна Павел Федосенко тества пленения край Купянск Т-90. При навлизането в Изюм батальонът „ Карпатская Сечь “ плени 10 танка Т-80 и пет 152-милиметрови самоходни оръдия 2S5 Hyacint-S. Пред WSJ заместник-командирът Руслан Андрийко разяснява: „ Дори не знаем какво да вършим с тях. Започнахме като пехотен батальон, а в този момент някак си се механизираме. "

 

Шефът на Съвета на национална сигурност и защита Алексей Данилов изясни, че тежката техника се разпределя от военното командване за материално-техническо застраховане на ВСУ, а лекото оръжие и боеприпасите остават в подразделенията, които са ги завладели.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР