По последни данни 8 български граждани продължават да бъдат в

...
По последни данни 8 български граждани продължават да бъдат в
Коментари Харесай

8 българи още са в неизвестност, 32 са изгорелите във ферибота камиони на ПИМК

По последни данни 8 български жители не престават да бъдат в неопределеност след пожара, избухнал на ферибота " Юрофери Олимпия " в Йонийско море. За това е уведомило Министерството на външните работи на Гърция българското посолство в Атина. Информацията е към 18,50 часа.
Още по темата
32 камиона на пловдивската компания ПИМК са изгорели в пожара на ферибота, който пламна край Гърция, до момента в който пътува за Италия.

" Един от камионите на компанията е просрочен и това го е избавило, сподели притежателят на компанията Илиян Филипов. - Всичките 37 водачи са живи и здрави. Изкарано е и момчето, което беше затиснато в междинно равнище на кораба. Цял ден със се занимавал с това. То е добре, обгазено и изплашено, само че е крепко. "

Освен камионите на ПИМК са изпепелени и още 29 камиона на български компании и 9 на турски, които са създали резервация през пловдивската компания. Филипов обаче не знаеше какво е положението на техните водачи. " Утре ще считаме ", съобщи превозвачът.

Пожарът, избухнал на ферибота " Юрофери Олимпия " рано тази заран край гръцкия остров Корфу в Йонийско море, към момента не е сподавен, оповестяват гръцките медии.

На борда е имало 127 български жители от общо 239 пасажери. На ферибота е имало общо 290 души дружно с екипажа.

" Юрофери Олимпия " е отплавал в 1,30 ч. през нощта от пристанището в Игуменица с дестинация Италия. Данните за пожар са подадени в 4:18 ч. Обявена е евакуация на пасажерите, която е почнала в 5,14 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР