По последни данни 3-ма души са загинали, а 19 са

...
По последни данни 3-ма души са загинали, а 19 са
Коментари Харесай

Трима загинаха при инцидента с военен самолет в руския град Ейск

По последни данни 3-ма души са починали, а 19 са били ранени, откакто военен аероплан се разруши в град Ейск в Южна Русия. Данните са на съветския здравен министър Михаил Мyрашко от мястото на случая.

Двамата водачи са катапултирали и са докладвали, че причина за случая е възпламеняване на единия от моторите на самолета.  Сред ранените има три деца. Едното от тях и седем възрастни са в тежко положение. Шестима души се водят безследно изчезнали. 

Свръхзвуковият изтребител-бомбардировач Су-34 на съветските въздушно-космически сили е изхвърчал от летище на Южния боен окръг, оповестиха от министерството на защитата. Докато е набирал височина по време на учебно-тренировъчен полет, самолетът е паднал наоколо до девететажна жилищна постройка и се е взривил. 

Огънят е обхванал повърхност от 2 000 квадратни метра. Засегнати са били 72 жилището. От постройката са били евакуирани 250 души, в това число 40 деца. 

По предписание на президента Владимир Путин към мястото на нещастието са отпътували губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев, министърът на изключителните обстановки Александър Куренков и министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко. Следственият комитет е почнал наказателно произвеждане, а военната прокуратура на Южния боен окръг - инспекция по отношение на случая. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР