По половината проекти по Плана за възстановяване и устойчивост е

...
По половината проекти по Плана за възстановяване и устойчивост е
Коментари Харесай

В края на юли служебният кабинет ще е готов с работата по Плана за възстановяване

По половината планове по Плана за възобновяване и резистентност е имало оптимизация през последния месец, пресметна вицепремиерът. На всяко тримесечие ще се следи дали се извършват заложените цели. Тази година по проекта предварителното финансиране е 1,6 милиарда лв.. Нито една страна към момента не е получила средства по този механизъм. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът Атанас Пеканов.

Служебният кабинет търси вид за понижаване на други средства за столицата по Плана за възобновяване и резистентност - да вземем за пример за ВиК.

Приоритет за Пеканов остават опазването на здравето, образованието и енергетиката. Има заложени критерии от Европейска комисия, би трябвало да спомагат за зеления преход. Надграждаме някои пера, в други е имало непотребни разноски, разяснява Пеканов.

Даде като образец за добър план този за STEM центрове, като се планува народен подобен, в който да се образоват преподаватели.

Ще увеличим и средствата за фотоволтаични кафези, сподели Пеканов.

По половината планове по Плана за възобновяване и резистентност е имало оптимизация през последния месец, пресметна вицепремиерът. На всяко тримесечие ще се следи дали се извършват заложените цели. Тази година по проекта предварителното финансиране е 1,6 милиарда лв.. Нито една страна към момента не е получила средства по този механизъм, изясни Пеканов.

В края на юли служебният кабинет ще е подготвен с работата по Плана за възобновяване и резистентност, разяснява още служебният вицепремиер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР