По покана на ръководството на Университета за национално и световно

...
По покана на ръководството на Университета за национално и световно
Коментари Харесай

АБВ организира среща с арабски дипломати

По покана на управлението на Университета за национално и международно стопанство ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков и съветникът на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев, проведоха среща сред академичното управление на висшето образователно заведение и арабски дипломати от Сирия, Египет, Ирак и Ливан. Домакин на събитието бе ректорът на УНСС проф. Стати Статев.

По време на срещата бяха дискутирани въпроси, свързани с приема на нови студенти през идната академична година и опциите на университета да обезпечи качествено обучение на задгранични студенти от Арабския свят. От УНСС подчертаха, че оферират съвременно образование, което се организира на британски език, по голям брой модерни бакалавърски, магистърски и докторски стратегии. Дипломатическите представители на арабските страни показаха интерес към показаната информация и показаха, че с оглед възобновяване на традициите в културния и учебен продан сред България и арабските страни, следва насрочването на публични визити на Румен Петков в Сирия и Ливан. Както и че по този метод почналият към този момент разговор би могъл да прерасне в устойчива самодейност за задълбочаване на съдействието в региона на образованието, науката и културата, където Политическа партия АБВ ще бъде основен участник.

Посланикът на Сирия Н.Пр. Мохамед Мохамед изрече удовлетворението си от политиката, водена от ръководителя на Политическа партия АБВ във връзка с арабските страни като посочи, че доста рядко в Европа и по света се срещат политически водачи, които освен дават обещание, само че и държат на дадената дума. Дипломатът дефинира Политическа партия АБВ като прозорец на България към Арабския свят. В умозаключение присъстващите дипломати се обърнаха към ректора на УНСС с желанието да получат предложение за сключване на меморандум за съдействие, който да бъде ориентиран за ратификация към виновните институции в техните страни, осведомиха от пресцентъра на АБВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР