По покана на организаторите ученици от СУ „Иван Вазов“ -

...
По покана на организаторите ученици от СУ „Иван Вазов“ -
Коментари Харесай

Ученици от СУ „Иван Вазов” в Мездра участваха в международен дигитален лагер в Италия /снимки/

По покана на уредниците възпитаници от СУ „ Иван Вазов “ - Мездра взеха присъединяване в интернационален цифров лагер за цифрови кариери (International Digital Campus for Digital Careers) в Италия. Образователният уъркшоп в региона на STEM образованието се организира в Монто̀не, провинция Перуджа, район Умбрия. Той беше проведен от Института за висше обучение „ Леонардо да Винчи “ (Istituto di Istruzione Superiore „ Leonardo da Vinci “) в гр. Умбѐртиде като част от Националния проект за цифрово учебно заведение на италианското Министерство на образованието, университетите и научните проучвания.
В образованието се включиха над 120 възпитаници, придружавани от свои учители, от разнообразни райони на Италия, както и от България и Испания. Те се съревноваваха в областта на цифровите технологии, с фокус върху развиването на уменията, нужни за дейно използване при решение на проблеми, потребление на обществено говорене и създаване на планове в региона на STEM дисциплините.
В спортния детайл на програмата бяха заложени образования и изпробване, фокусирани върху развиването на уменията за приложение за решение на проблеми, обществено говорене и създаване на планове по STEM предмети. Дигиталният лагер включваше обучителни сесии и лабораторни действия за планиране и създаване на прототипи, с поддръжката на фасилитатори и специалисти от промишлеността.
Работните сесии бяха разпределени в шест цифрови области - роботика, кино, картиране, виртуална и добавена действителност, основаване на приложения за мобилни устройства.
„ За всички възпитаници това беше прекарване с огромна просветителна стойност, тъй като те имаха опция да научат новаторски принадлежности и методологии, работейки в смесени работни групи, както по генезис, по този начин и по учебно заведение, да излагат своите хрумвания и решения пред специалисти и представители от света на институциите “, университетите и фирмите, споделиха след завръщането на учениците от Италия от управлението на СУ „ Иван Вазов “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР