По покана на началника на отбраната генерал Андрей Боцев днес

...
По покана на началника на отбраната генерал Андрей Боцев днес
Коментари Харесай

Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев посрещна своя колега от Република Азербайджан

По покана на началника на защитата военачалник Андрей Боцев през днешния ден на публично посещаване в България дойде генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на защитата и шеф на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

В състава на задграничната делегация взе участие също заместник-министърът на защитата по материално-техническото обезпечаване генерал-майор Фуад Мамaдов.

Настоящото посещаване способства за развиването на разговора и задълбочаване на взаимоотношенията сред двете страни в региона на защитата, основани на взаимно почитание и съгласие, показаха на среща началниците на защитата на двете страни. Обсъдени бяха общите области на интерес и опциите за взаимоотношение по линия на партньорството на Република Азербайджан с НАТО и Европейския съюз, както и вероятностите за разширение на двустранното военно съдействие.

В срещата участваха също заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, командващият на Съвместното командване на силите, командирите на Военновъздушните сили и Военноморските сили, заместник-командирът на Сухопътните войски, както и шефове на дирекции от Щаба на защитата.

По-рано през днешния ден военачалник Андрей Боцев и генерал-полковник Садъков се поклониха пред Паметника на незнайния боец в столицата.

В рамките на визитата си у нас делегацията от Азербайджан ще се срещне с министъра на защитата Красимир Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР