По покана на министър-председателя Кирил Петков на официално посещение в

...
По покана на министър-председателя Кирил Петков на официално посещение в
Коментари Харесай

Премиерът на Северна Македония връща визитата - идва в България утре |

По покана на министър-председателя Кирил Петков на публично посещаване в София ще бъде министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски на 24 и 25 януари , оповестиха от държавната пресслужба.

В рамките на визитата ще се организира и взаимно съвещание на държавните управления на двете страни.

Ковачевски ще бъде посрещнат на площад " Св. Александър Невски " на следващия ден в 16:00 часа.

Заедно с Кирил Петков ще положат венци пред Паметника на Незнайния боец.

Съвместното съвещание на държавните управления на двете страни ще е във вторник в резиденция „ Бояна “.

Българският министър председател на 18 януари. На него стана ясно, че България признава Република Северна Македония под късото ѝ име - Северна Македония. Скопие пък изпрати нота до Организация на обединените нации, че името Северна Македония визира единствено страната, а не географската област. В нея се оповестява, че Република Северна Македония и Северна Македония са едно и също нещо и че се отнася за територията на РСМ, също и че страната няма никаква териториални искания. 

Така от дефинираните като 5+1 въпроси отпада един. Остават: превъзмогване на говора на ненавист към България и българите, работата на историческата комисия и реабилитиране на жертвите на комунизма с българско съзнание. Спънка по всяка възможност ще бъде добавената на последния КСНС точка, че правата на българите би трябвало да бъдат записани в конституцията. Но съгласно дипломатически източници на срещата е получено заричане, че това ще бъде отразено в нормативната база, тъй като за конституцията е належащо 2/3 болшинство, каквото ръководещата коалиция в Скопие няма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР