По покана на министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет се

...
По покана на министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет се
Коментари Харесай

Правителството ще отпусне 1 милион лева за реновиране на стадиона на Спартак Варна


По покана на министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет се организира среща с представителите на почитателите на ФК "Спартак" Варна и с управлението на клуба. На диалога участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на Варна Иван Портних.

Представителите на почитателите Стефан Калименов, Евгений Балев и Манол Манолов бяха придружавани от някогашния президент на футболния клуб Николай Ишков, някогашните футболисти Радостин Станев и Борислав Георгиев, както и от именития български баскетболист Тодор Стойков. Ръководството на футболния клуб беше представлявано от Атанас Атанасов и Благой Калфов.

По време на срещата представителите на почитателите и варненският кмет срещнаха премиера Борисов с предисторията на казуса на ФК “Спартак ” Варна, обвързван със собствеността на базите и моментното положение на парцелите.

Кметът Иван Портних показа пред премиера Бойко Борисов развиването на договарянията сред Община Варна и “Инжстрой Холдинг ” АД, както и със декларираната подготвеност от страна на сдружението стадион “Спартак ” и прилежащите му спортни уреди да бъдат върнати в благосъстоятелност на Общината. Портних увери присъстващите на срещата, че на идващото съвещание на Общински съвет Варна ще се прегледа предлагането за връщане на парцелите. Кметът на Варна пое ангажимент, че след гласуваното от Общински съвет решение Общината ще даде Стадион “Спартак ” и прилежащите му спортни уреди за прилагане на клуба.

Пред присъстващите министър председателят Бойко Борисов се разпореди да бъдат отпуснати 1 милион лв. от държавния бюджет за създаване на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион “Спартак ” Варна. Ремонтът ще се извърши от Министерство на младежта и спорта като крайния избран период от министър-председателя за довеждане докрай на ремонтните действия е 28-ми август 2018 година – денят, в който се празнуват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.

"Стартираме правенето на план за възобновяване на тревното покритие на стадиона и ще създадем всичко належащо, с цел да може тимът да се завърне у дома", увери спортният министър Красен Кралев.

Представителите на почитателите на ФК “Спартак ” Варна подариха на премиера Борисов фланелка от формалния екип на тима. “Благодаря от името на цялата спартакийска общественост за решението Ви ”, съобщи Евгений Балев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР