По покана на кмета на СО – район „Изгрев“, инж.

...
По покана на кмета на СО – район „Изгрев“, инж.
Коментари Харесай

Деца от 34 ДГ “Брезичка“ гостуваха в СО – район „Изгрев“ по случай Баба Марта


По покана на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура – регион „ Изгрев “, инж. Цветомир Жеков, дечица от 34 ДГ “Брезичка “ гостуваха в районната администрация по случай празникът на Баба Марта, бележещ алегорично идването на пролетта и прераждането на природата.

Специални посетители на празника бяха дамите от състезателен клуб „ Изток “, които дружно със чиновниците на районната администрация се любуваха на тематично подбраните песни и танци на децата от градината.

Слънчевите дечица от 34 ДГ „ Брезичка “ демонстрираха артистичните си заложби като започнаха с осъществяване на кукерски танц за „ Доброто и злото “. Представянето им продължи с обичайната българска ръченица, а директно по-късно, децата сервираха ръчно направени от тях мартеници на чиновниците и дамите от състезателен клуб „ Изток “.

Специално за кмета Жеков, надарените деца бяха изработили, напълно от естествени материали, карта на Република България, която му сервираха, дружно с българския байрак по случай наближаването на Националния празник - 3 март.

Малко по-късно, в двора на районната администрация, малчуганите закичиха дръвче с грижовно направени от тях мартеници, а подканени с барабан от надарената си учителка госпожа Нина Йорданова, поведоха обичайно българско хоро. На него, в символ на последователност сред поколенията, се хванаха и заиграха млади и остарели.

Кметът на региона, инж. Цветомир Жеков, поздрави дребните реализатори от детската градина и раздаде на всички алегорични дарове по случай празника, както и книжки с персонално обръщение от него.

На финала, дребните посетители поздравиха присъстващите с песента „ Де е България “.

Районната администрация благодари на шефа на ДГ № 34, госпожа Теодора Йосифова и на учителките от групата - госпожа Йорданова и госпожа Иванова, за положителната организация, прелестното показване на децата и желанието, с което демонстрираха наученото в детската градина.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР