По покана на Губернатора на Московска Област делегация, водена от

...
По покана на Губернатора на Московска Област делегация, водена от
Коментари Харесай

Областният Управител на Софийска област Илиан Тодоров на визита в Московското Правителство

По покана на Губернатора на Московска Област делегация, водена от регионалния шеф Илиан Тодоров посети Московското Правителство. В делегацията участваха: господин Явор Нотев – Народен представител от Софийска област и заместител ръководител на 44-то Народно Събрание; господин Трайко Младенов – кмет на община Костинброд; господин Иван Болярски – представител на „ Бороспорт “ АД; господин Любомир Николов – шеф на центъра на индустрията на Република България в Москва.

На срещата участваха: Денис Петрович Буцаев – заместител министър на Московска област; Антон Владимирович Логинов – заместител министър на министерство на вложенията и иновациите; Александр Александрович Сазанович- зам. министър в министерство на младежта и спорта; Павел Александрович Кириллов – зам. министър на Екологията.


В приветсвените си думи, господин Буцаев сърдечно поздрави Областния Управител Илиан Тодоров, като изрази своята подготвеност да бъдат разисквани и подкрепени всички благоприятни условия за бъдещо съдействие.

Зам. министър Александър Сазанович показа опциите на Московска Област за развиване на спорта като предложи 16-те спортни бази да се употребяват от представители на Софийска област.

Павел Александрович Кириллов – зам. министър на Екологията показа, че 2017г. е година на Екологията за тях и работят интензивно в тази тенденция като вкарват разделно събиране на боклуци, почистват главно речни корита и застрашени водни обекти. Обърна се с молба към Областния Управител Илиан Тодоров, за оказване на подпомагане при въвеждане на система за запазване на предпазени естествени обекти, аналогично на основаната в България – „ Натура 2000 “.


Г-н Явор Нотев поздрави управленията на двете области за решението да си бъдат потребни продължавайки основаните положителни контакти, като показа и обстоятелството че на държавно равнище са подхванати дейности за основаване на взаимнополезни връзки.

Областният Управител Илиан Тодоров презентира опциите на български компании занимаващи се с разчистване на речни корита и отнасяне на отпадни води, както и опциите на софийска област за културен, рекреативен и набожен туризъм.


В резултат на всички разисквани благоприятни условия, по предложение на регионалния шеф на Софийска област предложи да се сътвори работна група, която в идващите 2 месеца да набележи съответни дейности за осъществяването на общи цели. От двете страни виновни за това са: зам. министър Логинов и основен секретар на Софийска област госпожа Мая Цанова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР