По покана на главния прокурор на Украйна - г-жа Ирина

...
По покана на главния прокурор на Украйна - г-жа Ирина
Коментари Харесай

Иван Гешев участва в честванията за 30-ата годишнина от създаването на Прокуратурата на Украйна

По покана на основния прокурор на Украйна - госпожа Ирина Венедиктова, основният прокурор на Република България участва в Киев на честванията на 30-ата годишнина от основаването на Прокуратурата на Украйна. Това оповестяват от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Тържественото събитие бе намерено от украинския президент Владимир Зеленски, а одобрение към украинските прокурори насочиха министър председателят на страната Денис Шмигал и ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук. Сред задграничните посетители във връзка годишнината от основаването на украинската прокуратура са още основните прокурори на редица европейски страни, представители на Съвета на Европа и европейски институции, на дипломатическия корпус в Киев и други публични лица.

След края на тържествената част основният прокурор взе участие в публична среща с президента на Украйна Владимир Зеленски, на която участваха основният прокурор на страната Ирина Венедиктова, както и Нида Грунскене - основен прокурор на Литва, Андрес Пармас - основен прокурор на Естония, и Камран Алиев - основен прокурор на Азербайджан.



По мотив годишнината от основаването на украинската прокуратура, господин насочи благопожелание за здраве, старание и триумфи на украинските си сътрудници в задачата им за отстояване на стабилността и справедливостта в страната в духа на демократичните полезности и господство на правото.

Главният прокурор на Република България е в Киев и за присъединяване в Международния антикорупционен конгрес „ Клептокрация и противозаконни финансови потоци “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР