По покана на държавния глава Румен Радев на държавно посещение ...

По покана на държавния глава Румен Радев на държавно посещение

Президентът на Гърция ще бъде на държавно посещение в България

По покана на президента Румен Радев на държавно посещаване у нас на следващия ден идва президентът на Република Гърция Катерина Сакеларопулу, оповестяват от прессекретариата на президента.

От 10:00 часа на пл. „ Св. Ал. Невски “ Румен Радев ще посрещне Катерина Сакеларопулу с публична гала. Президентът на Гърция ще отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец.

От 10:30 часа на „ Дондуков “ 2 двамата президенти ще проведат среща на „ четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Гърция.

В 11:45 часа на гала в Гербовата зала президентът Румен Радев ще удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с медал „ Стара планина “ с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Гърция.

След церемонията президентите Радев и Сакеларопулу ще създадат взаимни изказвания за медиите.

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в разнообразни области като стопанската система, енергетиката, културата и туризма, както и съдействието сред България и Гърция в Европейския съюз и района на Югоизточна Европа, се чака да бъдат измежду акцентите по време на срещата на двамата президенти.

В рамките на визитата на президента на Гърция у нас са планувани срещи със служебния министър-председател Гълъб Донев и с ръководителя на Народното заседание Вежди Рашидов.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

Източник: epicenter.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg