По подобен начин разработчиците публикуват апликации в App StoreИма шанс

...
По подобен начин разработчиците публикуват апликации в App StoreИма шанс
Коментари Харесай

Huawei иска Google приложения в своя магазин AppGallery

По сходен метод разработчиците разгласяват приложения в App Store

Има късмет новите флагмани на Huawei да се снабдят с Гугъл приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

Висш управител на Huawei разкри забавна скица, по която устройствата на компанията могат да се снабдят с Гугъл приложения, откакто това се трансформира в проблем с наложените от Съединени американски щати наказания.

Ерик Сю, актуалният ротационен ръководител на Huawei, се надява да види приложенията на Гугъл в личната платформа на компанията – AppGallery. Така ще отпадне условието за потребление на Гугъл Mobile Services (GMS), разяснява мениджърът.

„ Надяваме се, че услугите на Гугъл могат да бъдат налични посредством нашата AppGallery, тъкмо както услугите на Гугъл са налични посредством App Store на Apple ”, споделя Ерик Сю, представен от CNBC в обява за финансовите резултати на Huawei за 2019 година, оповестени през вчерашния ден.

Миналата година държавното управление на Съединени американски щати забрани на Гугъл да прави бизнес с Huawei. След това решение Huawei реши да употребява своите HMS, HMS Core и AppGallery като заместители на Гугъл услугите в новите серии смарт телефони Mate 30 и P40.
още по тематиката
Гугъл приложения към този момент са налични в AppStore на Apple, макар другата платформа – iOS вместо Android. По същия метод всеки разработчик би могъл да разгласява своите приложения и в AppGallery на Huawei.

В скорошно изказване Ричард Ю, основен изпълнителен шеф на потребителското поделение на Huawei, изрази желанието на компанията да употребява GMS дружно с HMS, с цел да даде най-хубавото преживяване на потребителите на Huawei/Honor смарт телефони.

Ако Гугъл в действителност качи своите приложения в AppGallery, за Huawei ще отпадне сериозна пречка пред бизнеса й на пазарите отвън Китай. Вчера компанията разгласи доходи от 858,8 милиарда юана за 2019 година, което е 19,1% повече по отношение на миналата година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР