По план е предвидено през август месец да бъде въведен

...
По план е предвидено през август месец да бъде въведен
Коментари Харесай

Инж. Стоян Братоев: След средата на август тръгва третият лъч на метрото

По проект е планувано през август месец да бъде въведен в употреба първият сектор от третия лъч на метрото, който е 8 км с 8 станции от бул. " Владимир Вазов " до Красно село през центъра на София. Това разгласи Стоян Братоев в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

" Строителните работи по третия лъч на метрото са завършили, както и монтажът на оборудването. Изпитанията са направени и всичко е готово. Има дребни работи, свързани с образование на личния състав, които би трябвало да се свършат, както и механически въпроси. Предвидено е през август месец да бъде въведен в употреба първият сектор ", съобщи инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен " ЕАД.

Нашата цел е първо практичността - метрото би трябвало да си прави работата, само че то би трябвало да бъде и прелестно за хората, добави той.

" Стараем се всеки идващ сектор да бъде по-добър. Имаме извънредно положителни проектанти, архитекти и строители ", съобщи Братоев.

По план третият лъч е трябвало да завърши месец май, това е един от най-сложните за осъществяване. Третият лъч ще бъде пускан на стадии. Първият - през август, по-късно в края на годината считат, че ще бъде подготвен секторът от " Красно село " до " Овча купел ". За двата стадия се плануват 90 000 пасажери, а за цялата трета линия ще има над 200 000 пасажери на ден.

За 15 години направихме 42 км метро, за последните 10 години са 34 км. Това стана с помощта на финансирането, сподели инж. Стоян Братоев.

В момента метрото се движи по постоянния си зимен график до среднощ, отпаднаха рестриктивните мерки от изключителното състояние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР