По план днес трябва да продължи източването на вода от

...
По план днес трябва да продължи източването на вода от
Коментари Харесай

Разтоварването на Вера Су още не е подновено заради бурното море

По проект през днешния ден би трябвало да продължи източването на вода от машинното поделение на заседналия край Камен бряг транспортен съд, както и да се направи водолазен оглед на корпуса.

" Вера Су " е квалифициран е за разтоварване - на левия ръб на плавателния съд бяха спуснати фендери, тъй че когато бъде спуснат самоходният шалан, двата плавателни съда да не се блъскат един в различен.

Разтоварването все още обаче не е допустимо, защото атмосферните условия не разрешават. Водолазите към момента не са съумели да създадат оглед на носовата част.

" Такава избавителна интервенция се прави по избран проект с избрана подготовка. Времето сега не ни доближава, с цел да създадем една приключена подготовка и приключена интервенция. Корабът е съществено развален в носовата си част, най неприятното е, че е на метри от брега. И от източната, и от западната част е осеяна с камъни ", изясни Иван Иванов - притежател на компания, участник в интервенцията.

Единственото нещо, което е планувано за през днешния ден, е да бъдат разтоварени последните 700 кубика тор, а на следващия ден - корабът би трябвало да бъде изтеглен.

Репортер: Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР