По пътя на човечеството към Марс може да има и

...
По пътя на човечеството към Марс може да има и
Коментари Харесай

Мъск за мисиите до Марс: Ще бъде мъчително и много опасно!

По пътя на човечеството към Марс може да има и жертви. Това предсказване направи основателят на SpaceX, Илон Мъск, до момента в който обясняваше по какъв начин плануваната му задача до Червената планета се възприема като начинание единствено за богати хора.

„ Може да умрете, ще бъде неловко и евентуално няма да има добра храна “, сподели предприемачът пред Питър Диамандис, създател и ръководител на фондацията за научни открития X Prize.

Според Мъск даже и рекламите за идното пътешестване би трябвало да отбележат, че то ще е „ трудно и рисково “ и човек може да не успее да се върне жив, написа Fox Business.

„ Честно казано, куп хора евентуално ще умрат първоначално “, призна милиардерът, само че настоя, че пътуването до Марс ще е „ превъзходно премеждие “. „ Само доброволци “, възкликна още той, смеейки се.

През последното десетилетие SpaceX изстреля повече от 100 ракети в напъните си да притегли туристи, дръзнали да поемат към Луната и Марс. Досега обаче тестванията на ракетата притежател Starship, която е планувана за изпращане на цивилни в Космоса, нямат забележителен прогрес. В множеството пробни полети, осъществени досега, се самозапалват и избухват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР