По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част

...
По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част
Коментари Харесай

МВнР: Консулът ни в Скопие посети ранения българин, няма риск за живота му


По първични данни става въпрос за нахлуване в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие.

Привържениците на българския футболен тим са пътували с кола за днешния мач на " сините " на стадион " Тоше Проески " против локалния тим " Шкупи ". Те обаче са свалени от автомобила и бити, а един от тях и ранен с хладно оръжие. Мъжът е превозен в локална болница.

От Министерство на външните работи показват, че наблюдават обстановката от близко. Посланикът ни в Северна Македония към този момент е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая и обезпечаване на сигурността на българските футболни последователи.

Консулът на България в Скопие към този момент е посетил потърпевшия български жител в болничното заведение, в което е настанен за лекуване. Според наличната информация, положението му все още се обяснява, само че няма риск за живота му.

Своевременно ще предоставяме спомагателна информация по случая, прибавят от външното ни министерство.

Десетки последователи на " Левски " пък бяха арестувани от македонската полиция, откакто на входа на стадион " Тоше Проески ", в зоната под трибуните, влязоха в спор със чиновници на реда, който бързо прерасна във физическа разпра. Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети.

Атмосферата се нажежи още преди мача с неуместни мнения и известия в обществените мрежи, като проекти за изгаряне на македонското и албанското знаме по време на мача довечера. Двубой на клубно равнище от прилежащи страни постоянно основава условия за съперничеството да излезе и отвън трибуните, само че в тази ситуация това е извънредно изострено поради политическите спорове сред Република Северна Македония и България, тъй че нетърпимостта елементарно може да се скалира, показва уеб сайтът " Спорт1 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР