По първата одобрена от Еропейската комисия през август 2022 г.

...
По първата одобрена от Еропейската комисия през август 2022 г.
Коментари Харесай

Над 5 млн. лв. са договорени с първите проекти по европейските програми 2021-2027 г. в област Плевен

По първата утвърдена от Еропейската комисия през август 2022 година и с двойно по-голям бюджет от предходния интервал „ Развитие на човешките запаси ” към средата на януари 2023 година е контрактувано общо 2 174 183.30 лева безплатно финансиране. Средствата са по планове на Общините Гулянци, Левски и Червен бряг и ще се употребяват, с цел да се предложи грижа в дома на нуждаещите се и да се разшири обсегът на интегрираните здравно-социални услуги в домашна среда. Целта е да бъдат обхванати общо 404-ма консуматори – 98 в община Гулянци, 133 в община Левски и 173 в община Червен бряг.

„ Храни и главно материално подкрепяне ” 2021 – 2027 година е другата стратегия, която разгласи първите си процедури в края на 2022 година В област Плевен към този момент са подписани и се извършват 7 плана с контрактувана безплатна помощ в размер на съвсем 3 милиона лева Дейностите плануват приготвянето и даването на топъл обяд през идващите 36 месеца за извънредно нуждаещи се хора, затруднени да обезпечат изхранването си. Община Белене възнамерява да обхване 80 консуматори, 200 поданици е заложила Община Гулянци, в гр. Долна Митрополия, с. Подем и с. Крушовене ще поддържат 180, в община Искър
Всичко за Вашата сватба
– 80, в Кнежа – 300, Никопол – 180, в Червен бряг – 300 нуждаещи се.

Сключен е и първият контракт в региона по Плана за възобновяване и резистентност. Почти 12 млн лева ще получи Медицинският университет в Плевен, с цел да осъществя стратегическата си научноизследователска и иновационна стратегия за развиване през идващите 42 месеца, доникъде на 2026 година Безвъзмездните средства ще поддържат научни и научно-приложни проучвания, привличането на водещи откриватели, интернационалното съдействие и отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и софтуерния трансфер. Дейностите ще се осъществят в стратегическите за университета области: телемедицина и 3D медицина, клетъчни и тъканни технологии, стволови кафези и биопринтиране, изкуствен интелект, роботизирани и минимално инвазивни интервенции, онкология, онкогенетика, молекулярна патология и персонализирана медицина, оценка на здравните технологии, лекарствена сигурност, фармакоепидемиологични подходи за обезпечаване на рационална лекарствена приложимост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg