По отношение на явилата се информация, че България е предлагала

...
По отношение на явилата се информация, че България е предлагала
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Никога не сме предлагали даряване на самолетите МиГ29

„ По отношение на явилата се информация, че България е предложила да подари флота си от МиГ29, желая да заявя, че България в никакъв случай не е предложила да подарява самолетите си МиГ29. Ясно би трябвало да си извършите извода какъв брой са достоверни самите документи и какъв брой са секретни. Най-вероятно са модифицирани документи ”. Така военният министър Димитър Стоянов отговори на информация в CNN, които цитират документи, за които се твърди, че са на Пентагона, и съгласно които България е изразила подготвеност да подари своите изтребители.

Стоянов акцентира, че българските летци не престават да дежурят със самолетите МиГ29. Той разясни, че законът не разрешава друга страна да охранява нашето въздушно пространство. Това може да става взаимно, само че не и вместо Българската войска, безапелационен е Стоянов.

„ Няма по какъв начин да си предоставим самолетите, те са ни нужни. Не мога да споделя мнението на някои специалисти, че няма спънка да предоставим самолетите МиГ29. Не, не можем, има законова спънка, а и те са ни нужни ”, съобщи Димитър Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР