По отношение на приемането на еврото в България се работи

...
По отношение на приемането на еврото в България се работи
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК: Приемането на еврото ще окаже ограничено въздействие върху цените

По отношение на приемането на еврото в България се работи по проект. Днес имахме необятна полемика с финансовия министър и сме на мнение, че България работи по проект за участие в ERM 2, което предхожда участието в еврозоната.

Това сподели в предаването "Още от деня " Валдис Домбровскис, заместник–председател на Европейската комисия, отговарящ по въпросите на еврото и обществения разговор, финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари. "С влизането в ERM 2 България поема задължения в шест сфери, които включват банковия бранш, битката с пране на пари. Вървите по график и в случай че продължавате по този начин, доникъде на годината ще бъдете подготвени. Това несъмнено зависи и от бъдещата инспекция на банковата система в България. Тук също се справяте добре, само че има проблем с необслужваните заеми, които са с доста по-високо равнище от тези в Европа. Оценката на банковата система ще е доста значима. Вече сме определили какви промени би трябвало да се правят, с цел да сте подготвени за участие в ERM 2. Не виждам огромни опасности или мотиви за паника, само че следва работа. в случай че се работи по график, резултатът ще бъде позитивен ", разкри той.

"Членството в еврозоната ще помогне на България. Това ще спомогне за привличането на непознати вложения. За България е разумно да се възползва от опцията да се причисли към еврозоната. Нашата оценка ще даде опция за позитивно развиване на икономическото развиване на България. Разбира се с въвеждането на еврото няма да се решат всички проблеми. Еврото е валута, а не вълшебна пръчица. Присъединяването към еврозоната няма по какъв начин да реши финансовото неравноправие в обществото. За да се понижи това неравноправие, са нужни редица ограничения и промени в данъчната политика, в образованието, във всички обществени сфери. Еврозоната сега е доста по-стабилна сега, в сравнение с преди последната международна финансова рецесия. Еврото ще окаже лимитирано влияние върху цените и тезите, че всичко ще нарастне са спекулации. Това може да се види и при последните пет страни, които одобриха еврото, измежду които е и моята родна Латвия ", даде образец Валдис Домбровскис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР