По отношение на културния туризъм имаме много какво да направим.

...
По отношение на културния туризъм имаме много какво да направим.
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Зимните ни курорти очакват да бъдат препълнени с чуждестранни туристи

По отношение на културния туризъм имаме доста какво да създадем. Радвам се, че историческата и духовна столица на България - Велико Търново, е хазаин за 19-ти път, от 21 години, точно на международно ревю за културен туризъм. Това е доста добър знак. Дълбоко имам вяра, че това е една голяма опция за българския туризъм. Това съобщи служебният министър на културата Евтим Милошев, който бе на откриването на Международното туристическо ревю " Културен туризъм ", което се организира в остарялата столица Велико Търново.

По думите му страната ни има доста, което да покаже на света. 

Кметът на Велико Търново Даниел Панов съобщи, че чака културният туризъм до края на 2024 година в града да надмине % на посещаемост от преди пандемията

" Радвам се, че преди 21 години започнахме културния туризъм като марка, когато никой не мислеше, че това ще се трансформира като марка. Културният туризъм към този момент освен има специалности във висши образователни заведения, само че се трансформира в целогодишна дестинация ", изясни той. 

Министър Милошев разяснява и идния зимен сезон. Той сподели, че упованията на сектора са той да бъде още по-добър от миналогодишния, само че предизвести и за съображенията някои съображения на хотелиерите. 

" Реалностите са свързани с деветте % редуцирана данъчна ставка за туризма, която сега по законодателни аргументи е 20%. Това оскъпява картите за ските. Основните терзания е в тази посока ", изясни той. 

Министърът обаче увери, че зимните ни курорти чакат да бъдат претъпкани с задгранични туристи от голям брой страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР