По определени въпроси в президентството е имало консултации с правни

...
По определени въпроси в президентството е имало консултации с правни
Коментари Харесай

Бивш заместник на Нинова: Радев пита за въвеждането на извънредно положение

По избрани въпроси в президентството е имало съвещания с правни специалисти какви са изискванията за въвеждане на изключително състояние. Това разгласи в ефира на БТВ Димитър Маргаритов, който беше заместител на Корнелия Нинова в Министерството на стопанската система и промишлеността. Той научил това на работни срещи в края на ръководството, само че не посочи с какви въпроси може да бъде обвързвано оповестяването на изключително състояние. „Въпроси, които са наболели и могат да внесат суматоха измежду населението“, настоя той. Един от тези въпроси били доставките на газ. Маргаритов отхвърли да каже от кого е научил и по кое време са се водили тези диалози.

Според него е станало ясно, че „има известни реваншистки настроения“ в служебния кабинет. „За един ден бяха осъществени близо 100-тина назначения, в случай че не сме наясно с професионализма на всички назначения, то това е била сносно готова предварителна акция на фона на заявките до последния миг стремежи от президентската институция да се сформира постоянен кабинет. Тук има известно разминаване. Виждаме, че се пробва да се всее суматоха, което може да наведе на мисълта за план за по-сериозни мерки“, добави още Маргаритов, акцентирайки на „лека предварителна подготовка“ за новите назначения.

Аз не съм уволнен, тъй като съм позволил нарушаване, а съм освободен по-скоро като непотребен, сбит бе той. Той отхвърли да разяснява разминаването в изказванията на Нинова и уволненият от нея началник на НИТИ Делян Начев дали предприятието оръжейно, или единствено архивира документи. „Моят сектор бе отбрана на потребителите, техническа хармонизация и неща, които нямат нищо общо с държавните предприятия. Ние с нея обсъждахме въпроси за отбрана на хората в икономическа рецесия, която би трябвало да бъде решена с ограниченията, които държавното управление одобри и мисля резултатите са в добра насока“, настоя Маргаритов.

Той не счита, че отишлият си кабинет е оставил безпорядък и съсипия след себе си, а в противен случай – България е първа по стопански напредък. Доволен е и от ограниченията за поддръжка на бизнеса.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР