По Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане (2014-2020

...
По Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане (2014-2020
Коментари Харесай

Осигуряват допълнителни 11 млн. лв. за подкрепа на украинските бежанци

По " Оперативната стратегия за храни и главно материално подкрепяне " (2014-2020 година ) ще се обезпечат в допълнение 11 млн. лева за поддръжка на украински жители , оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Правителството даде единодушие на ръководещия орган на програмата да подписва контракти за даване на безплатна финансова помощ в размер до 3,93% над избрания й бюджет. По този метод програмата ще разполага с спомагателни 11 млн. лева, които ще бъдат обезпечени по самодейността на Европейския съюз REACT-EU за 2022 година

Финансовият запас ще се употребява за дейности в поддръжка на украински жители, получили краткотрайна протекция в България .

Предвижда се до края на 2022 година посредством структурите на Агенцията за обществено подкрепяне за тях да бъдат обезпечени към 50 хиляди ваучера за закупуване на храна и артикули от първа нужда.

Осигуряването на спомагателни средства ще даде опция и за удължение на мярката за даване на топъл обяд до 31 юли 2022 година Към момента по нея 189 общини дават чорба, главно ядене, самун и един път седмично десерт на над 53 хиляди души в потребност. За даването на обществената услуга ще могат да аплайват и общини, които все още нямат подписан контракт по програмата. Очакванията са, че по този метод ще бъде обезпечен топъл обяд в допълнение за към 20 хиляди души. Такова право ще получат и нуждаещи се от поддръжка украински жители с право на краткотрайна протекция. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР