По Оперативна програма Околна среда за следващия програмен период ще

...
По Оперативна програма Околна среда за следващия програмен период ще
Коментари Харесай

Държавата ще подпомага с 6200 евро покупката на електромобил

По Оперативна стратегия " Околна среда " за идващия програмен интервал ще има опция да се дофинансира с 6200 евро закупуването на нов електромобил при извеждане от употреба на остарял автомобил. Това разгласи в Горна Оряховица екоминистърът Борислав Сандов. Той посочи, че в Плана за възобновяване и резистентност също е заложена промяна, обвързвана с прекосяването към електрически автомобили. От министерството плануват мярка за подкрепяне на общините при закупуването на профилирани коли с електрическо зареждане.

Министърът уточни, че за идващия програмен интервал са планувани над 400 милиона лв. за запазване на чистотата на атмосферния въздух и използването на европейските стандарти. Предвижда се правене на лист с рекомендации към общините за качеството на въздуха, с цел да могат те по-лесно да аплайват в Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, където са отделени 47 милиона лв. за екологични планове. Средствата ще бъдат утвърдени на съвещание на Министерския съвет идната седмица.

В Горна Оряховица министър Сандов, дружно с кмета Добромир Добрев и шефа на Регионална ревизия по околната среда и водите Цонка Христова, разгласи за предпазени три вековни дървета. Трите ясена се намират на ул. " Свети Княз Борис Първи ", възрастта им е над 120 години, а обиколките на стволовете са към четири метра.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР