По Оперативна програма Околна среда за следващия програмен период ще

...
По Оперативна програма Околна среда за следващия програмен период ще
Коментари Харесай

Ще дават по 6200 евро да сменим старата кола с електрическа

По Оперативна стратегия " Околна среда " за идващия програмен интервал ще има опция да се дофинансира с 6200 евро закупуването на нов електромобил при извеждане от употреба на остарял автомобил. Това разгласи в Горна Оряховица екоминистърът Борислав Сандов, представен от Българска телеграфна агенция.

За сходна мярка се приказва още от предходната година.

Сандов посочи, че в Плана за възобновяване и резистентност също е заложена промяна, обвързвана с прекосяването към електрически автомобили.

От министерството плануват мярка за подкрепяне на общините при закупуването на профилирани коли с електрическо зареждане.

Сандов разяснява, че за идващия програмен интервал има планувани над 400 милиона лв. за запазване на чистотата на атмосферния въздух и използването на европейските стандарти.

Предвижда се правене на лист с рекомендации към общините във връзка с качеството на въздуха, с цел да могат те по-лесно да аплайват по ПУДООС, където са отделени 47 милиона лв. за екологични планове. Той предвижда, че средствата ще бъдат утвърдени на съвещание на Министерския съвет идната седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР