По официалните български регистри можем да съдим – над 120

...
По официалните български регистри можем да съдим – над 120
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Скопие иска да търгува с правата на българите, за да влезе в ЕС

По формалните български регистри можем да съдим – над 120 000 българи, хора с българско съзнание и етнически генезис, има в Северна Македония. Това, посланик от кариерата и два пъти министър на защитата /1994-1995 и 1999-2001 г./, визирайки единствено данни за подаване на български документи.

Има ясна индикация, че македонските управляващи се отнасят с предрешение към етническите българи. Преди 20 години бяха преброени 1300 българи и няколко хиляди унгарци, сподели Ноев пред bTV, като подсети по какъв начин при последното посещаване на македонския министър председател Зоран Заев той с половин уста е заговорил по какъв начин щяло да има признание на „ българско малцинство ” в конституцията на Северна Македония, когато страната влезе в Европейски Съюз.
 Македонска медия: България не ни пуска в Европейски Съюз, само че ще ни води в Космоса Македонска медия: България не ни пуска в Европейски Съюз, само че ще ни води в Космоса
Обещанието да има северномакедонски астронавт в Космоса на водача на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов, малко преди да стане ясно,...

Според Ноев, Заев и македонските елити възприемат тактичност на търговия – признаваме българите и получаваме участие. Не може да се търгува с универсални полезности, безапелационен е нашният посланик.

Искат пълноправие, желаят споменаване в конституцията – това желаят българите в Северна Македония. Кой е срещу спазването на правата на българите, попита Ноев. Споменаване в конституцията и заслужено броене – това би трябвало да участва в позицията на 46-тото Народно заседание за участието на Северна Македония в Европейски Съюз.

Трябва ни стратегическо самообладание – дано поканим македонските българи, да чуем техните болки и проблеми. Чак по-късно да има публична позиция – с цел да не наподобява, че сме безразлични, посъветва Ноев.

В качеството ми на очевидец по делото за „ Българския Новичок ” ДАНС ме проверява – къде съм ходил, какво съм приказвал в утринния отговор на bTV, в „ Панорама ” на Българска национална телевизия. В справката на ДАНС има подправени данни, че съм ходил на екзотични дестинации, където кракът ми не е стъпвал – дадоха обещание ми отговор по пощата, очаквам 2 месеца, описа Ноев.
 Ангела Меркел: Нямаше по какъв начин да предвидим блокадата на България за Северна Македония Ангела Меркел: Нямаше по какъв начин да предвидим блокадата на България за Северна Македония
”Нямаше по какъв начин да предвидим, че България ще блокира началото на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз.&rdq...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР