По обяд той напусна сградата на полицейското управление и обяви,

...
По обяд той напусна сградата на полицейското управление и обяви,
Коментари Харесай

Кметът на Септември свободен срещу 250 000 лв., но обвинен

По обяд той напусна постройката на полицейското ръководство и разгласи, че е пуснат против огромна парична гаранция, само че отхвърли да назове точната сума. Рачев обаче заяви, че ще апелира пред съда и се надява тя да бъде понижена.

По-късно шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев посочи, че паричната гаранция е от 250 000 лв. и тя би трябвало да бъде импортирана в период.

Прокуратурата е повдигнала на кмета три обвинявания - за занемареност и за 7 неизгодни покупко-продажби на общината за ремонтни действия с потвърдена вреда над 100 00 лв., както и за пазаруване на парцел от компания на братовчедка на Рачев, чиято пазарна цена е повишена над 100 пъти, заяви БНР.

Вчера от прокуратурата оповестиха, че той е ощетил общината с 13 млн. лв. , които са усвоени от 14 компании, благосъстоятелност на негови родственици, поели всички публични поръчки в Септември.

Днес стана ясно, че информации от ДАНС, които са свързани с пазаруване на гласове през 2015 година в Пазарджишка област, са били открити в нощното шкафче на кмета. Тепърва ще се обяснява кой е дал документите на Рачев.

Заедно с него за аферата в общината е упрекнат и чиновник , който имал задължението да се грижи за надзора по публичните поръчки. Той също е пуснат под парична гаранция, само че доста по-ниска - 10 000 лв.. Засега името му не се загатва.

Самият Рачев съобщи още, че има вяра в българското правораздаване, което ще потвърди, че е почтен.

Той бе посрещнат от десетки протестиращи в негова поддръжка, измежду които беше и брачната половинка му Васка Рачева. Хората безусловно се нахвърлиха върху него с целувки и обятия, скандирайки: "Рачев, Рачев! " и "Няма подобен кмет като Рачев " .

Още вечерта откакто бе задържан, 11 от общо 13-те кметове на обитаеми места към общината започнаха подписка в негова отбрана.
По мотив изказванията в медии, че десетки служители на реда са нахлули в постройката на общината по време на вчерашната акция, прокурор Иван Гешов разяснява:

„ Откакто аз съм административен началник по-малко наличие на служители на реда в никакъв случай не е имало в никоя друга интервенция. Това е направено съзнателно. Хората, които виждате са представители на други структури и в огромната си част нямат полицейски функционалности, това са чиновници от новата Антикорупционна организация, това са чиновници на Специализираната прокуратура и чиновници на Бюрото на отбрана на очевидците към основния прокурор “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР