По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) е окончателно

...
По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) е окончателно
Коментари Харесай

20 години затвор за мъжа, намушкал смъртоносно свой опонент в Борисовата градина


По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) е дефинитивно приет за отговорен М. А. за осъществено от него закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, вр. член 115 от Наказателен кодекс и му е наложено наказване 20 години „ отнемане от независимост “.

Това оповестиха от пресцентъра на СГП. Подсъдимият е приет за отговорен за това, че на 26.11.2019 година, в гр. София, парк „ Борисова градина “, съзнателно умъртвил О. С., като му нанесъл голям брой прободно-порезни и порезни пострадвания с нож в региона на шията и гръдния панер. Деянието е осъществено с особена свирепост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, изключителна гняв, озлобление и садизъм. 

Обвинителният акт е импортиран от СГП в Софийски градски съд (СГС) на 28.07.2020 година С присъда № 260029 от 12.04.2022 година по н. о. х. д. № 2759/2020 година на Софийски градски съд подсъдимият М. А. е приет за отговорен по повдигнатото обвиняване и му е наложено наказване „ пожизнен затвор без подмяна “ при първичен специфичен режим на изтърпяване на наказването. По тъжба на отбраната първоинстационната присъда е променена от Софийски апелативен съд (САС) с Решение № 357 от 29.11.2022 година по в. н. о. х. д. № 655/2022 година на САС, като на подсъдимия е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 20 години при първичен непоколебим режим на изтърпяване. Изменената присъда е влезнала в действие.

СГП неотложно предприе дейности за осъществяване на наложеното наказване „ отнемане от независимост “ за период от 20 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР