По обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца съдът е

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца съдът е
Коментари Харесай

Съдът наказа телефонни измамници от Враца, представяли се за полицаи

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца съдът е признал за отговорни подсъдимите Д. Г., К. К. и В. А., привлечени към наказателна отговорност за осъществено от тях закононарушение по член 210, алинея 1, вр. член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс.
През интервал повече от една година - от февруари 2018 година до март 2019 година, във Враца, тримата мъже, действайки в съучастничество, като измамили поданици на града, за имотна полза.
Престъпниците употребявали сходна скица – посредством телефонни позвънявания те убеждавали жителите, че спомагат на полицията за залавянето на нарушители. За задачата Д. П. се представял за чиновник на Министерство на вътрешните работи. Пострадалите изпълнявали инструкциите на „ служителя на реда Петров “, „ следователя Кръстев “, „ Стефанов от престъпна полиция “ и оставяли на указаните от тях места парични суми и златни украшения. Общата стойност на породената имотна щета възлиза на 28 986.50 лв..
С неоправдателната присъда на Д. Г. е наложено наказване от три години и четири месеца „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим на изтърпяване и по две години и осем месеца „ отнемане от независимост “ на К. К. и В. А., изтърпяването на което е отсрочено за период от четири години.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР