По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Ж.Г.,

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Ж.Г.,
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор неправоспособен водач за шофиране след употреба на алкохол

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е наказан Ж.Г., на 42 година Той е приет за отговорен за това, че на 15.04.2021 година в гр. Чирпан е управлявал лек автомобил с централизация на алкохол в кръвта от 1,88 промила, открито с химическа експертиза – закононарушение по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Чирпан му е наложил наказване от 1 година отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим и санкция в размер на 500 лв..

Ж.Г. не е дееспособен лидер на МПС, не е минал курсове и не има удостоверение за ръководство. На 15.04.2021 година вечерта той бил в дома си със свои другари и използвал алкохол. Около 22 ч. решил да отиде до магазин, с цел да си купи цигари с автомобил и бил спрян за инспекция. Полицейският чиновник открил, че Ж.Г. не е дееспособен лидер. След тестване с техническо средство, осъществено здравно проучване и химическа експертиза е открито, че той е управлявал автомобила с централизация на алкохол в кръвта от 1,88 промила.

Първоинстанционната присъда на Районен съд-Чирпан е обжалвана и е доказана от Окръжен съд-Стара Загора. Понастоящем наказаният Ж.Г. е в пандиза.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР