По обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив е осъден М.А., на

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив е осъден М.А., на
Коментари Харесай

5 години затвор за неправоспособен шофьор, блъснал полицай при управление на автомобил под влияние на алкохол и наркотици

По обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив е наказан М.А., на 29 година за три закононарушения. 

Той е приет за отговорен за това, че на 07.10.2018 година, в гр. Пловдив, незаконно е пречил на полицейски чиновници при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив да изпълнят отговорностите си по работа – да извършат инспекция по определяне на самоличността му.

При ръководство на лек автомобил М.А. е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото.

М.А. е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал междинна телесна щета на полицейски чиновник. Деянието е осъществено в пияно положение – с централизация на алкохол над 0,5 на хиляда, а точно 0,62 на хиляда, открито по надлежния ред с техническо средство „ Алкотест Дрегер “ и след приложимост на наркотични субстанции – кокаин, открито по надлежния ред, като М.С. е избягал от местопроизшествието. Той е недееспособен лидер на моторно транспортно средство.

По отношение на М.А., за осъществените от него закононарушения е наложено наказване от 5 години отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим.

На 07.10.2018 година М.А. бил в гр. Първомай, където използвал алкохол и наркотични субстанции – кокаин. Той тръгнал към гр. Пловдив с лек автомобил „ Пежо “, който управлявал. В колата пътувал и негов прочут. Към 12,20 ч. автомобилът минал по бул. „ Руски “ с висока скорост, форсиран мотор и свистене на гуми. Това било видяно от полицейски патрул на близкото кръстовище. Служителите на Министерство на вътрешните работи потеглили с патрулна кола след автомобила на М.А. Той спрял на чревен светофар, през което време двама служители на реда отишли до моторното транспортно средство, ръководено от М.А. Поискали да отбие настрана и да даде документите. М.А. заключил вратите и вдигнал прозореца, като не се подчинил на разпореждането. На зелен светофар потеглил внезапно и настрана и минал през крайници на единия полицейски чиновник, вследствие на което му предизвикал междинна телесна щета – строшаване на пръста на десния крайник. М.А. траял да кара през околните улици и булеварди към Сточна гара в гр. Пловдив, като през това време полицейски патрули го следвали и му подавали сигнали за прекъсване.

В един миг той минал на червен светофар към бул. „ Найчо Цанов “, изгубил ръководство на автомобила и на десен завой излязъл отвън пътното платно. Когато видял служителите на реда, М.А. слязъл от колата и почнал да бяга. Той е бил арестуван и тестван за алкохол и опиати, като пробите били позитивни. Установено било, че той е недееспособен лидер на МПС.

Присъдата е влезнала в действие и е дефинитивна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР