По обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив е осъден Е.К., на

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив е осъден Е.К., на
Коментари Харесай

9 месеца затвор за управление на автомобил след употреба на алкохол

По обвинителен акт на Районна прокуратура–Пловдив е наказан Е.К., на 40 година Той е приет за отговорен за това, че на 24.07.2022 година в гр. Пловдив управлявал лек автомобил, марка „ Нисан “, с централизация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а точно – 1,64 на хиляда, открито по надлежния ред, откакто е бил наказан с влезнала в действие присъда за същото действие – закононарушение по член 343б, ал.2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 24.07.2022 година в гр. Пловдив към 00,40 часа полицейски чиновници спрели лек автомобил, марка „ Нисан “, ръководен от Е.К. При осъществена инспекция с техническо средство, а по-късно и с взета кръвна проба, е открито, че той карал след приложимост на алкохол – 1,64 промила на хиляда. Установено е, че Е.К. бил изпил към 3 литра бира преди да се качи да ръководи автомобила.

Районен съд–Пловдив е наложил на Е.К. наказване от 9 месеца отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 2 години. Е.К. се е признал за отговорен. Наказанието е наложено след съглашение, утвърдено от Районен съд–Пловдив.

Присъдата е дефинитивна и е влезнала в действие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР