По обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен е осъден Б.К., на

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен е осъден Б.К., на
Коментари Харесай

Две години и 8 месеца затвор за закани с убийство и унищожаване на имущество

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен е наказан Б.К., на 66 години, за четири закононарушения - закани с ликвидиране по отношение на две лица, причиняване на междинна телесна щета и заличаване на непознато имущество.

Той е приет за отговорен за това, че на 21.01.2023 година, в гр. Плевен, отправил закана с ликвидиране по отношение на две лица, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му, както и за това, че на същата дата и място незаконно унищожил задно обзорно стъкло и странично стъкло на лек автомобил, употребявайки секира.

Б.К. е приет за отговорен и за това, че на 10.03.2023г., в гр. Плевен, предизвикал междинна телесна щета на потърпевшия, изразяваща се в строшаване на първи низък ляв зъб и строшаване на десен непряк гален, довели до трайно затрудняване на дъвченето и на придвижванията на низък десен крак.

По делото е открито, че всички действия са последица от влошени междусъседски връзки.

За осъществените закононарушения Районен съд-Плевен му е наложил едно общо най-тежко санкции всред избраните, а точно: отнемане от независимост за период от 32 месеца, което той следва да изтърпи при първичен „ общ “ режим в затвор.

Съдебното произвеждане е извършено по реда на съкратеното правосъдно разследване, като наказването е несъмнено при изискванията на член 58а, алинея 1 от Наказателен кодекс (намалено с 1/3 от в началото избраното, което в тази ситуация е четири години отнемане от свобода)

В хода на наказателното произвеждане Б.К. е бил с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Присъдата е влезнала в законна мощ и е приведена в осъществяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР