По обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич признаха за

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич признаха за
Коментари Харесай

Задържаха двама братя, откраднали над 18 000 лева от възрастен мъж

 По обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич признаха за отговорен 44-годишния Б.Б., притеглен към наказателна отговорност за кражба на 18 750 лева от възрастен мъж - закононарушение по член 194, алинея 1 от Наказателен кодекс, и неговият брат - Д.Б. (33 г.), упрекнат във вещно укривателство на сумата 18 000 лв. (чл. 215, алинея 1 от НК), оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

На по-възрастния мъж е наложено наказване " отнемане от независимост “ за период от една година, изтърпяването на което се отсрочва с три години изпитателен период. Д.Б. е наказан на една година " отнемане от независимост “ при общ режим, като е приведено в действие и предишно наказване на мъжа " отнемане от независимост “ за период от 5 месеца.

В края на януари тази година, при посещаване в дома на възрастен комшия, Б.Б. се възползвал от обстоятелството, че познавал от дълго време пострадалия и знаел къде той крие парите си, и откраднал огромна сума пари – 18 750 лв.. След като направил закононарушението, Б.Б. споделил за стореното със своя брат Д.Б. и му дал част от откраднатото. 33-годишният мъж не алармирал органите на реда и изхарчил за свои потребности част от парите. В хода на следствието част от сума -  11 290 лв., била открита и конфискувана от органите на досъдебното произвеждане. Парите са върнати на потърпевшия след привършване на правосъдното произвеждане.

Братята са арестувани в края на февруари тази година и следствието против тях е завършено за по-малко от два месеца с внасяне на обвинителен акт в съда.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Окръжния съд в Добрич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР