По обвинителен акт на прокуратурата в Плевен е осъден 49-годишен

...
По обвинителен акт на прокуратурата в Плевен е осъден 49-годишен
Коментари Харесай

Доживотен затвор за мъж, убил по жесток начин приятелката си в Плевенско


По обвинителен акт на прокуратурата в Плевен е наказан 49-годишен мъж за убийството на приятелката си, оповестиха от обвиняването.

Той е приет за отговорен за това, че на 24 май 2020 година в село Рибен умишлено е умъртвил 41-годишна жена по особено мъчителен метод и с особена свирепост. Смъртта е настъпила на 2 юни 2020 година

От събраните доказателства по делото е открито, че причинителят и дамата са се познавали повече от 20 години. Неколкократно имали любовни връзки, последната им връзка е от 2019 година

На 23 май 2020 година двамата са били дружно на рожден ден в дома на свои другари, където консумирали алкохол. Мъжът се е държал нападателно. Между двамата възникнал скандал, защото той видял приятелката си да написа нещо в телефона си.

Той издърпал дамата от масата, след което двамата напуснали празненството. Прибрали се в дома на мъжа. На 24 май 2020 година сред тях отново зародил скандал. Той почнал да нанася удари на приятелката си с юмруци и плесници в разнообразни елементи на тялото ѝ.

Повалил я на земята и продължил да я рита с крайник в гърдите, корема и главата, нанесъл ѝ и множество удари по тялото. Тя спряла да оказва опозиция, само че все пак той продължил да я удря.

След побоя мъжът оставил безжизненото тяло на леглото. Той не потърсил здравна помощ и не съобщил до 25 май 2020 година, когато на място бил изпратен екип на " Спешна помощ ".

Въпреки оказаната здравна помощ, дамата е умряла от нанесените ѝ травматични увреждания. Съдът е признал мъжът за отговорен в осъществяването на закононарушението, за което е предаден на съд и му е наложил наказание доживотен затвор.

Съдебният акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР