По обвинителен акт на окръжната прокуратура във Враца е постановена

...
По обвинителен акт на окръжната прокуратура във Враца е постановена
Коментари Харесай

Осъдиха на 25 години затвор рецидивист за жестоко убийство в Мездра

По обвинителен акт на окръжната прокуратура във Враца е постановена присъда „ отнемане от независимост “ за период от двадесет и пет години за 43-годишния обвиняем Кр. Каменов за съзнателно ликвидиране, осъществено от него с особена свирепост и при изискванията на рисков рецидив.
Подсъдимият Каменов е осъждан два пъти - за ликвидиране и блудничество. Живеел с татко си в село Осеновлаг, община Своге, като към март 2017 година бил незает. По същото време той се записал на курс за „ Дежурен началник, билетопродавач “ към БДЖ, който се провеждал в Мездра.
На 20 март предходната година подсъдимият дошъл в града за започване на образованието. Още на гарата той се включил към мъжка компания, с която консумирал алкохол.
Почерпката траяла по-късно в дома на 62-годишния Цветан Йотов - Сапуня, който бил прочут с това, че нормално се съгласявал да приема компании, употребяващи алкохол.
Първоначално диалогът сред присъстващите мъже бил спокоен, само че с придвижване на времето Каменов почнал да покачва звук и да се държи по-агресивно. Той показал мускулите на ръцете си, удрял с пестник по масата и заплашително питал „ дали знаят какъв брой е мощен “.
Постепенно компанията се разотишла, като един от очевидците по-късно същата вечер споделил терзанието си на негов непосредствен за „ непознатия млад мъж “, който „ викал, биел по масата и гледал ужасно “.
В един миг в дома на Йотов останали единствено Каменов и стопанинът на къщата. Двамата се скарали и „ сборичкали “, при което подсъдимият, възползвайки се от по-доброто си физическо положение и по-младата възраст, почнал да блъска и удря потърпевшия с ръце и да го души. Когато мъжът паднал, той траял да го рита с крайници и да блъска главата му във вратата на хладилника.
След като привел Йотов в безпомощно положение, Каменов го оставил да лежи на пода с окървавена глава, а той седнал на масата и задремал. Събудил се няколко часа по-късно, видял потърпевшия, подбутнал го и откакто открил, че той не реагира, си тръгнал.
На идващия ден съседът на Йотов забелязал извънредно отворения прозорец в една от стаите, населявана от потърпевшия, доближил се и откакто видял безжизненото му тяло, алармирал органите на Министерство на вътрешните работи.
След извършеното търсене на 23 март предходната година Каменов бил арестуван наоколо до дома си, откакто се опитал да избяга и да се укрие в безлюдна новострояща се сграда.
От заключението на осъществената съдебно-медицинска експертиза се открива, че потърпевшият Йотов е умрял вследствие на съчетана контузия – черепно-мозъчна, шийна, двустранно строшаване на ребра, голям брой разкъсвания, кръвоизливи, травми и отоци. Това довело до остра дихателна и сърдечно съдова непълнота с последвала гибел.
Присъдата предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР