По обвинение на Районна прокуратура- Плевен е осъден С.В., на

...
По обвинение на Районна прокуратура- Плевен е осъден С.В., на
Коментари Харесай

Отнеха превозното средство на водач, осъден за управление на МПС, след употреба на алкохол и наркотик

По обвиняване на Районна прокуратура- Плевен е наказан С.В., на 23 години, за осъществени две закононарушения по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс - ръководство на МПС с централизация на алкохол в кръвта и по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс - ръководство след приложимост на наркотични субстанции (кокаин).

На същия е наложено наказване от осем месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване на осн. член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс е отсрочено с три години изпитателен период, лишен е от право да ръководи МПС за период от една година и следва да заплати санкция в размер на 190 лв..

С определение Районен съд-Плевен е лишил в интерес на страната ръководеното моторното транспортно средство - лек автомобил „ Сеат Леон “, коетое благосъстоятелност на лидера.

В хода на следствието е осъществена съдебно-оценителна експертиза, която е открила, че цената на отнетото МПС, към датата на действието, е 20 449 лв..

Делото е завършено като бързо произвеждане, в границите на седем дни.

С определение на Районен съд-Плевен от 18.09.2023 година, с което е утвърдено реализирано съглашение,С.В. е приет за отговорен по двете обвинявания, осъществени на 06.09.2023 година, в гр. Долни Дъбник, обл. Плевен.

Одобреното от съда съглашение за решение на делото има последствията на влезнала в действие присъда.

Определението на съда, с което е отнето транспортното средство, предстои на частна тъжба и частен митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР