По обед, за да не се прибират и да не

...
По обед, за да не се прибират и да не
Коментари Харесай

Нашенци намериха цаката на скъпотията на плажа, възродиха соц-традиция да...

По обед, с цел да не се прибират и да не сядат на скъпите клопки, вадят от чантите самун, колбас и домати и обядват с домочадието

Зелени знамена се веят по вишките на спасителите. Морето е умерено както в никакъв случай през август. Дори на втори август, когато се празнува Илинден по остарял жанр нямаше мъртво неспокойствие. Единственият рисков ден досега бе Преображение, в неделя, когато имаше дву- метрови талази и мелтем, оповестява " Труд ".  

На Бургаския плаж, в този ден, имаше единствено два случая приключили с благополучен край.

Майка влезнала да се къпе с щерка си, макар предизвестието, че течението върлува под водата и е доста мощно. Вълната сграбчила двете и ги заплатила на дъното. Детето било цялото в кръв, когато втурналите се на мига спасители, го извадили.

Майката се разминала с потрес. Под моста пък влезнали да се къпят четирима младоци- три момчета и момиче. В един миг момичето попаднало във вертепа на мощното течение. За благополучие общински служител на реда видял какво се случва и се развикал за помощ. Спасителите реагирали и извадили момичето.

развилнялото се море е изхвърлило на брега дървета, дънери и водорасли. Имало и няколко пластмасови щайги, описа старши спасителят Петър Русев.
Той поучава плажуващите тези дни да бъдат деликатни, тъй като морето през август е непредвидимо.

Въпреки югоизточния вятър и зелените знамена, по здрач, към 17. 30 ч, стартира да духа мощен морски бриз и подвига вълната. Работното време на морските стражи е до 18 часа, напомня Русев.

Тази година нашенци си носят храна от у дома. Летуващи от страната са възродили соц- традицията, да си вършат трапези на плажа. По обед, с цел да не се прибират и да не сядат на скъпите клопки, вадят от чантите самун, колбас и домати и обядват с домочадието.

Така борят скъпотията, изясняват спасителите. И по какъв начин другояче, когато цената на геврек и варена царевица на плажа е 4 лв.. Ако си купиш кочан от магазина, излиза 90 стотинки. В клопките пърженият сафрид и попчетата са по 11. 39 лв. чинията, чернокопът е 17. 49 лева Кебапчето и кюфтето са 2. 99 лева едното, и то 80 грама. Мешаната скара е 15. 99 лв..

Освен трапезите на пясъка, след Ковид 19, плажуващите всеобщо пият бира, мента и водка и то на линията. Чистачите не смогват да чистят вечерно време, разясняват очевидци. Компании с галони бира на скалите са най- честата панорама.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР