По някакъв начин ми е мъчно за случващото се. Но

...
По някакъв начин ми е мъчно за случващото се. Но
Коментари Харесай

Рафаел Надал с първи коментар по казуса "Новак Джокович", застъпи се за австралийците

" По някакъв метод ми е мъчително за протичащото се. Но въпреки това той бе наясно с изискванията от дълго време и самичък взе своето решение. Всеки е свободен да вземе своето решение, само че и да си носи следствията " - по този начин Рафаел Надал разяснява обстановката със международния номер 1 Новак Джокович, на който бе отхвърлен достъп до Австралия.
Джокович твърди, че има здравно изключение от управляващите в щата Виктория да не се имунизира против Covid-19, само че при кацането си в Мелбърн бе спрян от граничен надзор и в последна сметка визата му бе отхвърлена. Към момента се чака резултат от жалбата на Джокович против решението на граничните управляващи.
В същото време Рафаел Надал записа победа в първия си мач на сингъл от август насам след триумф над литовеца Рикардас Беранкис на подгряващия шампионат в Мелбърн, след което бе запитан за обстановката с Джокович:
" Случващото се не е положително за никого, само че не мога да имам мнение за всичко, тъй като нямам всички елементи. Ситуацията е неприятна, само че през последните две години доста фамилии минаха през доста тежки времена поради пандемията ".
" Мисля, че е обикновено, че хората в Австралия са ядосани от случая, тъй като те претърпяха доста тежки локдауни, доста хора не можеха да се приберат вкъщи. Мога да кажа единствено едно - аз имам вяра в това, което медицинските експерти споделят. Щом те споделят, че би трябвало да се имунизираме, значи би трябвало да го създадем. Това е моята позиция ", съобщи Рафа Надал.
" Ако си имунизиран, няма проблем да играеш тук. Това е единственото ясно нещо. За другото не желая да давам мнение, тъй като нямам цялата информация. Според мен светът страда прекалено много, с цел да не следва разпоредбите. Ако той искаше, можеше да играе в Австралия без проблем. Той избра различен път. Разбира се, че не ми харесва протичащото се ", добави още испанецът.
Междувременно нашата ракета Григор Димитров стартира 2022 година на сингъл със зрелищен поврат от 0:1 до 2:1 сета за съвсем 3 часа игра в Мелбърт - детайлности научете !
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР