По НОВА проговори единият от участвалите в мелето в столичния

...
По НОВА проговори единият от участвалите в мелето в столичния
Коментари Харесай

Мелето в Люлин: Стара вражда, бой и умишлена катастрофа

По Народоосвободителна въстаническа армия проговори единият от участвалите в мелето в столичния квартал „ Люлин ”. В петък трима души пострадаха при всеобщ пердах. Полицията задържа част от участниците, някои към този момент са с повдигнати обвинявания.

След като беше съзнателно блъснат от джип, в болница остава Александър Стоянов, защото лекарите се пробват да спасят крайници му. Двамата му братя Михаил и Анджело Бериша бяха освободени от ареста без повдигнати обвинявания. Анджело Бериша разказа от първо лице какво се е случило. 

Разправията почнала към 20.00 ч. на улица „ Проф. доктор Александър Станишев ”. Старата омраза сред братята Анджело, Михаил,  Алексанъдър и 31-годишния Любомир Велков ескалира. Първо имало скандал, после бой, а най-после и съзнателно провокирана злополука. Зад кормилото е Любомир, твърди един от участниците в люлинското меле.

„ Любо, по прякор Носа, е лихвар и дилър. От 15 години прави си какво си желае в квартала - бие и тормози хората. От младежи имаме проблем с него. Сега още веднъж има напрежение, тъй като някогашната другарка на Любо има връзка с брат ми. Веднъж, до момента в който си вървели двамата, той излязъл от някаква кола и му скочил на пердах. Наблизо имало служители на реда, които ги разтървали ”, описа Анджело.

По думите му братята не са провокирали ескалацията. Разказва, че Любомир се опитал да ги прегази, тъй като не е съумял да ги победи с юмруци.

„ Той ни атакува. Не можа да преглътне, че брат ми го наби. Имаше проект да убие трима млади братя ”, сподели още Анджело.

Очевидци описват по какъв начин черният джип няколко пъти правил заходи, с цел да набере скорост и да се удари по-силно в колата на мъжете.

„ Нямаше никакъв спирачен път. Завъртя се и ни удари. Брат ми – Михаил, агонизираше, тъй като мислехме, че Сашо е мъртъв. Беше под колата ”, описа още Анджело.

Според полицията всички, взели участие в сбиването, имат престъпно минало. Във видео влог преди време Михаил Вериша признава, че е взел участие в разпространяването на опиати и е употребявал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР